Nytt Dammbygge

Nu när vi flyttar så ges möjligheten att bygga en ny damm. Och förhoppningsvis undvika dom största misstagen. Då utedammen inte kommer att färdigställas direkt kommer bara vissa förberedelser att göras i dagsläget. Arbetet började i Januari 2012 i samband med schakning av tomten.

Dammen är tänkt att ligga framför huset med rördragningar upp i garageplattan där filterrummet kommer att ligga. Konstruktionen kommer bli en gjuten bottenplatta, 110 mm bottenavlopp med spinndrifter, murade väggar av lecablock, en 110 mm skimmer och sedan kommer hela dammen plastas med glasfiber och polyester för att avslutas med topcoat. Voymen beräknas till 10-15 m3 och dammen kommer bli ca 2m djup med ca 50 cm synlig kant ovan mark.

Filterslingan kommer bestå av ett gravitationsmatat Econosieve, EB 60 och Proclear 55W för att sedan gå tillbaka till dammen i ett 63 mm rör. Pumpen är i dagsläget en Superflow 15 000 men kommer nog att bytas ut. Jag kommer att ha ett överfyllnadsskydd i dammen och en automatisk påfyllning i Sieven i filterhuset.

 

Med tanke på temperaturen i Januari gjordes alla limningar i bagageluckan på bilen med en värmefläkt för att hålla en dräglig arbetstemperatur.

Nedan en bild över rörnätet i garaget.

Idag är det den 15 mars 2014 och nu börjar planeringen bli klar. På fredag den 21 mars kommer grävaren och sen är det bara hårt arbete som gäller. Länkar här till ett litet för projekt som gjordes för 3 år sedan. Känns lite sjukt nu när jag tänker tillbaka och sedan inser att nu är det dags. . .   http://koigalen.egetforum.se/steget-fore-t3018.html

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)