Nyheter

2014-03-15

Ja, nu var det ett tag sen igen. . . det har inte hänt så mycket på koifronten sedan sist förutom att dom växer. Planerna går dock vidare och jag kommer nu fortsätta skriva under "Dammprojekt" när jag drar igång igen. Planen håller vad gäller komma igång tidig vår 2014. På fredag 21 mars kommer grävaren och jag har i veckan som gått beställt polyester, glasfiberväv och topcoat samt leca, cemt, bruk och rördelar. Det enda jag nu önskar mer av är tid så att detta projekt inte drar ut allt för mycket på tiden.

2013-07-06

Skäms lite när jag ser att jag inte skrivit på över ett år. . . har dock haft rätt mycket på många plan i livet.

Julian vår son föddes i Maj 2012 och sedan var sommaren fylld med trädgårdsprojekt. Vintern är man ju lite i dvala och nu håller jag på att byta jobb.

Det har dock hänt lite  på koifronten, Leia och Lizzy flyttade in i Oktober och dessförinnan Diamantstören Filip.

I år har det blivit 4 nya, Casiopeia, Rozzo, Bingo & Zingo. Innedammen har fått en liten uppfräschning med dammkant i Granitkeramik samt mosaik i fönstersmygen. Det blir ingen utedamm i år heller då andra projekt är högre prioritet (främst från andra familjemedlemmar) men det planeras en del och hoppas kunna dra igång tidigt våren 2014.

2012-04-06

Äntligen!!! Idag var dagen då inneförvaringen var klar och det var dags att åka och hämta hem koi´en! Det har gått fem månader sedan dom flyttade hem till Tore över vintern och dom verkar ha haft det kanon! Alla som gått inne har vuxit bra och lagt på sig 3-6 cm. Blev också ett nytillskott se "Drake" under "Mina koi". Nu är det bara de tre som gått ute i vinter som går kvar. Dom får flytta hem när det blivit lite varmare.

2012-01-13

Nu har det gått ett par månader och husplanerna har börjat bli verklighet. Grunden och markarbete är avklarat, garaget kommer stomresas på måndag, huset kommer den 31/1 och vi flyttar in i slutet av februari. Detta innebär att jag ligger i startgroparna för mina dammprojekt : - )

Läs mer om dessa under "Dammprojekt" 

2011-11-12

Nu har vi sålt vårt hus som jag kanske har nämnt tidigare. Detta medför att alla koi har fått ett nytt hem om än bara för vintern. (Stort tack till Tore) I samband med flytten så passade jag på att mäta och foto fiskarna, detta kan ni se under "Mina koi".

Det roliga med flytten är att det vankas nya dammprojekt! Både inne och ute! Dessa kommer senare att dokumenteras under "Dammprojekt"

 

2011-06-10

Kanske inte världens hårdaste konkurrens men ändå helt otroligt!!! Alla sju bidragen tog hem fina placeringar. 6 förstaplatser och 1 andraplats : - )

Molly - Sanke Size 1, placering 1

Missi - Showa Size 2, Placering 1

Flip - Asagi / Shusui Size 2, Placering 2

Dexter - Goromo / Goshiki Size 1 , Placering 1

Atlas - Kawarimono 2 Size 2, Placering 1

Sunny - Hikari Muji Size 2, Placering 1

Lucky - Ginrin A Size 2, Placering 1

http://koishow-norden.se

2011-05-07

Idag har alla koi blivit fotade inför Nordic Koi Show, dock kommer jag bara skicka in sju bidrag. I samband med detta så fick dom även röra lite extra på fenorna då dom fick flytta ut i dammen som nu håller ca 12 grader.

2011-04-12

Nu har alla nykommlingar landat och verkar trivas bra med mina gamlingar. I helgen ska dammen rengöras och fyllas med nytt vatten. Sen ska solen få göra sitt för att få upp lite temperatur innan den ska fyllas med liv. Hoppas på månadsskiftet : - )

2011-02-02

Idag fick dom komma in i värmen. Vill inte ta några mer risker efter

tragegin med Nemolina.

Jag klädde in 1000 l tanken i frigolit då den står i en oisolerad vedbod.

Det verkar gå fint! Har inte haft några problem att håll 12 C och dom har

börjat äta lite. Ska bli intressant att se hur det går om det kommer en köldknäpp.

 

 

2011-01-31

Jag hade inte räknat med att den första  nyheten skulle bli en dålig nyhet :-(

Idag checkade Nemolina ut :o(

Efter att ha klarat två tuffa vintrar verkar det som att denna blev för mycket.

Har nämnt det tidigare, att detta är sista vintern ute. Men nu ska jag starta upp min 1000 l

tank så att det inte blir fler förluster i vinter.

 

Vila i frid Nemolina!

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)